понеделник, 19 октомври 2009 г.

Vitor Belfort - Витор Белфорт /Биография/


На 19 години Витор идва в Америка да се състезава.В неговия първи мач по смесени боеве на състезанието Супърбраул в Хавай,бразилецът побеждава своя противник Джон Хенс с Нокаут за 20 секунди.

Скоро след като той се премества и се състезава в ЮФС ,получава прякора „Феномена“.На дебютният си първи мач ,той побеждава 2ма състезатели.По-късно печели с технически нокаут Танк Абът във приятелски мач, използвайки различни тактики.През 1997 година Белфорт се бие срещу бореца-класик от америка, Ранди Кутър.Витор губи по точки при резултат 8 на 16 в полза на другия.Неговите боксьорски умения са блокирани от борбата на Кутър.След загубата му ,той започва да се бие 2 пъти повече в ЮФС.


Неговият следващ мач е срещу тренировачният му партньор Джо Чарълз ,когото побеждава бързо ,без даже да го удря нито веднъж.Поради липсата на удари и факта ,че Чарлс е партньор на Белфорт ,провокират много спекулации,че мача е нагласен или и двамата състезатели са се споразумели да участват в мача ,само като Бразилски Джиу-Джицу спаринг.Година по-късно, се среща с изгряващата звезда Силва в ЮФС.Притискайки го от самото начало ,той го преследва по ринга с юмруци и го побеждава с технически нокаут за 44 секунди.


След това Витор се измества да се бие в Японския Прайд Файтинг Шампионат.Първият му опонент там е Казуши Сакураба през 1999 година.Витор контролира първите минути от мача преди да получи тежка контузия на ръката.Ограничени неговите възможности за удар ,Белфорд се старае да не пада на земята. След края на мача ,Белфорд казва „Аз не се бих ,аз оцелявах“. Вследствие на мача той спира да тренирас Карълсън Грейс и започва да тренира с Бразилския Топ отбор.В Прайд Витор най-често се е бил с Гилберт Айвел ,Дайро Матсуй ,Боби Соутуорт и Хеат Херинг.За тези мачове Белфорт тренира по-малко уменията си прав и повече набляга на боя в партер.


Връщкайки се в ЮФС ,Белфорт е избран да се бие с Тито Ортиз в главното събитие на първото шоу в Лас Вегас. Там той получава контузия която изисква операция.Белфорт се завръща и пада от Чък Лидел ,после бие Марвин Ийстман с технически нокаут ,отваряйки аркада във веждата му от удар с коляно.Неговият следващ главен мач е на 2 февруари 2004 год срещу Ранди Кутър ,мач реванш за Витор. Агонизирайки за сестра си Присила Белфорт ,която изчезва на 9 януари ,Витор печели за 49 секунди ,след като парче от ръкавицата му прерязва клепача на Кутър ,което кара съдията да спре срещата. Състои се друг реванш на 21.08.2004 ,Кутър печели поради докторска забрана след 3 рунд. На 28.03.2005 Белфорт губи по съдийско решение

Мачът е оспорван и според много хора Белфорт е трябвало да спечели.Белфорт се вкючва в грант при Прайд на полу- тежка категория на 23 април2005г.Той пада в началният рунд като изпада в шок .На 3 декември 2005г. Белфорт бие Антани Реа,като го нокаутира за 14

сек. В 2-рия рунд.


На 11 април 2006г. Витор се бие с своя професионален боксов дебют срещу Хосемарио Невес .Белфорт нокаутира своя опонент след като го поваля три пати за 1-вата мин.Въпреки че е бил боксьор неговата главна цел е да се бие във ММА.Неговият следващ ММА мач е на страйк форс ''ревендж шоу'' на 9 юни 2006г.Реванш срещу Алистър Оверийн.Белфорт губи от садийско решение .


На 2-ри юли 2006г Витор побеждава ветерана Юшики Такахаши с нокаут за 36сек,от прайд КРИТИКЪЛ КОНДОЛН АБСОЛИВТЕ.Въпреки многото контузии и емоционалната криза от отвли4ането на сестра му,Белфорт е всеобщо приет като борец от световна класа и е фаворит между феновете на ММА.Много хора се надяват че той може да се включи в прайд шампионата на полу- тежка категория в близко бъдеще.




сап4ето!!!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар