вторник, 20 октомври 2009 г.

Randy Couture-Ранди Котур/Биография/,


БИОГРАФИАТА НА РАНДИ КОТУР
======================
Роден в Lynnwood Washington на 22.06.1963г.Ранди е бил 6 години на служба в армията, след средното си образование, където той получава стандартната физическа подготовка.

Тренирайки 25 години свободен стил и Greco-Roman/гръко-римска/ борба ,предпочитания метод !
Изкуството на военните боеве/ Котур/, което е подобно отнасяно като ground and pound.Тази техника позволява на биещият се да използва бойните си способности за да повали опонента си,като предоставя позиция върху тепиха/ринга и след това обсипване на серия от удари срещу съперника .

Въпреки, че този метод е бил силата на Ранди той също демонстрира разнообразие от умения и от бокса и от бразилското джиу-джицу.
Котур служи като асистент по борба и силово условен треньор в университета в щата Орегон докато преподава (тренира) той живее в Corvallis,Орегон за 6 години и половина .

След това той прекарва повечето от своята професионална кариера живеейки в Gresham,Oregon.
През 1997 на 33 годишна възраст Ранди направи своя дебют в UFC където той победи Tony Halme и Steven Graham в тежката категория .
Ранди след това с ТКО побеждава Бразилския “феномен’’Виктор Белфорд .Ето откъде идва и прякорът на Ранди THЕ NATURAL-НАТУРАЛНИЯ/Естествения.

Ранди печели неговата първа титла в тежката категория през Декември 1997 след неговият мач срещу кикбоксъора Морис Смит.
На 17 ноември 2000 Ранди взима за втори път титлата в тежка категория от Кевин Рандлеман.След това Ранди побеждава и в двете “”класически борби” срещу бразилския борец Педро Ризо през 2001.

След това той претърпява две поредни загуби в разпределението на тежката категория, които го убедили да се премести към леко-тежката категория където би могъл да прекара остатъка от своята кариера.
Дебютирайки в леко-тежката категория той печели срещу съперника си Чък Лидел и така Ранди става единствения състезател притежаващ титли и от двете категории UFC и така Ранди получил прякора си Капитан-Америка !

Следващото състезание на Ранди било с петкратния шампион Тито Ортиз за безспорната титла в леко-тежката категория след пет рунда на възрастта от 40 години “Естественият”(или Ранди)отбелязва с единодушна решителност или печели там и става безспорният шампион на UFC в леко- тежката категория,буквално набивайки Тито в осмоъгълника(Оctagon).

На 24 юли 2006 Ранди става четвъртият борец въведен в “залата на славата”на UFC успоредно с Royce Gracie,Dan Severn и Ken Shamrok.
Сега пенсиониран и по настоящем живеещ в Лас Вегас,Невада където се преместил през 2005!Ранди преследвал спортна кариера благодарение, на която той бил веднъж гласуван от хората за “НАЙ ДОБРИЯ БОРЕЦ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА”..На скоро Ранди бил обявен за един от претендентите на “ЧЕТИРИТЕ СЕЗОНА”на “НАЙ-ДОБРИТЕ БОЙЦИ”реално един до друг с треньора George Saint Pierre.

Кариерата на Ранди е една устремена на горе ,люлка. Той току що завърши снимките на петият си филм заедно с Rob Schneider,затворническа комедия наречена” Големия Стан”,той също играе като футболист в наскоро пуснатият филм ‘’Непобедим’’ с Mark Wahlberg,играе също и в’’ Днес ще умреш,Без правила’’ и др.

Новите два тренировъчни центъра на Ранди в LAS VEGAS ,са отворили през 2006,скоро след това ще бъдат последвани от модната линия, заедно с линията за смесена бойна екипировка .

http://www.randycouture.tv/

сап4ето!!!!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар