понеделник, 19 октомври 2009 г.

История на Прайд-Убиеца с брадва


Един от най-добрите и брутални бойци в свободните боеве бразилецът Вандерлеи да Силва е познат. Турнири 6ез правила' или Смесени Бойни Изкуства- (СБИ) както е международно приетото име, съществуват много, при това те придобиват все по-голяма популярност: Японските Рridе, Shoto, Rings и Раncrase, бразилските \/аlе Тudo и Street Fight, американските Ultimate Fighting Championship, King Of The Cage и Мillenium Вгаwl, руският Absolute Fighting и Мixed Fight (включващ и събитието Русия срещу света), както и холандският кикбокс турнир Тоо Ноt То Handle -Непоносимо Разгорещен , който редовно включва в програмата си една или две срещи СБИ. Митове са историите, че там участват затворници, убийци и т.н. измет, както и че има смъртни случаи (естествено счупени крайници, избити зъби и окървавени лица са нещо нормално).

Като страна с традиции в Бойните Изкуства. Япония е мястото, където се организират най-много и най-мащабни състезания по СБИ, в които участват най-добрите бойци("best of the best-както казваха в Мъже в черно) от цял свят руснаци, холандци, англичани, японци, бразилци и др.


Турнирът по СБИ с най-Висок престиж в страната на изгряващото слънце, а и на планетата е организираният от Dream Stage Entertainment PRIDE FIGHTING СНАМРIONSHIP
„Гордост” (от англ.ез. Рride) се провежда в огромни спортни „арени”,често пред повече от 20000 души и още стотици хиляди други, които наблюдават събитието по телевизията . Боевете се провеждат на ринг, като ниско долу има още един ред въжета -тъй като битките често се пренасят на пода Позволени са абсолютно всякакви удари и ключове с изключение на директна атака на гръбначния стълб и слабините, удари с глава, хапене и манипулация на малки стави, като чупене на пръсти например.

Естесвено забранени са и бъркания в очите, както и бъркания в ноздрите, ушите и др. За всички тези действия си има измислен един много сполучлив термин - ловене на риба (от англ. ез. fishhooking). Рундовете в РRIDE са 3 на брой, като първият е 15 минути, а следващите два по 5 минути Ако до края на третия никой от двамата бойци нокаутиран или не се е предат потупване по пода!Победителят се определя съдийско решение Въпреки това съдиите нямат прекалено много работа, тъй особено -след въвеждането новия регламент, който позволява ритници и удари с коляно паднал на земята опонент. Срещите продължават повече с минути РRIDE е изключително популярен в Япония, като на битките често присъстват личности от хаи-лайфа, политици и висш.класа!

В продължение на над 10 изд. на турнира, абсолютен шампион без категории е японския борец Кацуши Сакураба!
Той е и единственият човек на света победил четирима представители рода Грасия . Ройлер,Райън,Ренцо на когото чупи лакетната става и Ройс Грасия, чиито крак Сакураба счупва кик по време на епичната схватка продължила над 90 мин.Тъи като. както вече казах турнира вземат участие най добрите от цял свят, за японците Сакураба е истински национален герой!

Освен с безспорните си качества на ринга, той е изклключително атрактивна фигура и е винаги усмихнат и приветлив, като започна да си боядисва косата във всевъзможни цветове. За тяхно нещастие обаче, именно "Вандерлей да Силва,- чиито прякор е „Убиецът с Брадва”, за-по-малко от минути просна след поредица яки колена в главата. Кацу Скураба на пода и след това го довърши с няколко зверски ритника пак на същото място. Въпреки че в началото на боя, Силва получи, здраво круше в главата изпадна в нокдаун деиствително, дори един удар е достачно поразяващ, като, се вземе предвид, че тънките ръкавици които носят състезателите предпазват по-скоро ръцете им), успя да се възстанови много бързо и след това си го върна, както се казва с лихвите. Изглежда РRIDE 13 наистина се оказа фатален за японците, които с наблюдаваха как смятания за непобедим Саку инкасира боя на живота си. Silva е известен като -бруталния боец в света на " СБИ''!

Без значение колко наказaние ще отнесе, неговата цел винаги е да хване здраво главата на противника си и да вкара в действие своите опустошителни колене.' Очевидно: "Убиецът с Брадва" продължава да е верен на бойното изкуство с което е започнал Муай Тай.
Той е 90 килограма и разрушителната мощ на ударите му е създала репутация на "младия Майк Тайсън". За него се знае, че за да бъде победен, той трябва да бъде нокаутиран или убит, тъй като никога няма да се откаже от битката сам.

По настоящем турнира е закрит и възкръснат с новото име Dream!


сап4ето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар