сряда, 14 октомври 2009 г.

Benny "The Jet" Urquidez-Бени “Реактивния” Уркидез


Бени “Реактивния” Уркидез
======================
Бени “Реактивния” е роден през 1952 г. в Лос Анджелис. Той е предпоследното в семейство с девет деца. Баща му е професионален боксьор, а майка му е професионален борец, а останалата част от живота му е история. С 63 световни титли и състезания в пет категории Бени е постигнал всичко, за което може да мечтае един боец, че и повече. Започва да изучава бойни изкуства на 8 години, получава черния си колан на 14, и е обявен за Най-добър боец от списание Black Belt същата година, като е поставен и в Залата на славата му. През 2004 г. Реактивния е силен, бърз и вдъхновяващ както винаги.Бени Уркидез сякаш излъчва рядка енергия, която е силата зад неговия уникален “боен стил” с легендарния му “заден удар с подскачане и завъртане??”. Наречен е “Реактивния” от съратниците си, станали свидетели на бързината и точността на смъртоносния му ритник.Бени Уркидез израства в естествена атлетична среда, предавана поколения наред от неговите испански и индиански предци!Майка му е професионален борец, баща му е професионален боксьор.. На крехката възраст от пет години той се съревновава в Pee Wee Boxing в Олимпик Аудиториум, Лос Анджелис. От този момент нататък той е печелел черни колани в девет различни стилове бойни изкуства и е тренирал още много други.

“Реактивния” е тренирал със своя брат и ментор Арнолд Уркидез, Бил Руиюсаки, Ед Паркър и много легендарни майстори на бойни изкуства.Той е насърчен да изпита своя черен колан още на 14 години. Това наистина е постижение, което рядко се дава и се признава от уважаваните майстори на бойни изкуства. Той незабавно взема участие и не остава непобеден в групата на възрастните. Уникалният му стил му спечелва всяко международно състезание, което е мечта и за най-добрите бойци. По това време той избира да участва в непопулярното фулконтактно карате, вместо да стане професионален боксьор. Останалото е история. През 1974 г. Бени “Реактивния” представя в САЩ това, което после става известно ,като фулконтактно карате или американски кикбокс.Професионалните бойни рекорди на Бени се равняват на 200 плюс победи и нула загуби. Реализираният му рекорд за защита на Световната му титла се равнява на 63 победи и нула загуби с 57 нокаута.

Безпрецедентно в историята Бени е единственият боец, който е спечелил шест световни титли в пет категории за 24 последователни години. Излизайки от пенсия през 1993 г. на 42 години той отново демонстрира уникалният си стил като победи Йошихиса Тагами, 25-годишният японски световен шампион полусредна категория, и спечели Световния шампионат в лека средна категория. “Реактивния” е най-дълго задържалият титлата световен шампион във всички професионални спортове в историята.“Реактивния” се е оттеглил от ринга и посвещава времето си на актьорски прояви и филмова кариера. Специалността му е да тренира актьори за бойни сцени, да преценява положението на камерата, бойните техники, оръжията, каскадите и прочие... В момента той е най-търсен като координатор в Холивуд и е координирал различни каскади и бойни сцени за телевизията и игрални филми (между които предстоящия “Али”, на Фокс ТВ). Също така е тренирал и координирал първите бойни сцени с Куба Гудинг Младши за “Пърл Харбър” на Джери Брукхаймер, 2000. Работил е също така и по Natural Born Killers, Batman Returns, Roadhouse, Street Fighter, The Crow: City of Angels Con Air, Grosse Pointe Blank, Soldier, в който участва и Джеки Чан и Силвестър Сталоун. Списание “Лос Анджелес” наскоро го нарече “най-добрият персонален треньор на Лос Анджелес”. “Реактивния” е тренирал Том Круз, Никол Кидман, Джон Кюсак, Никълъс Кейдж, Жан-Клод Ван Дам, Джими Смитс, Чък Норис, Кърт Ръсел, Марк Уолбърг, Луис Госе Мл., Мишел Пфайфър, Джулиет Луис, Майкъл Кийтън, Уди Харелсън, Рене Русо и Патрик Суейзи. Дейвид Лий Рот, който е тренирал с него много години е посветил хитът на “Ван Хален” Jump на своя неумолим учител.Бени Уркидес е написал четири книги с инструкции и е издал осем видео материала с инструкции. Той също така е герой на серия от японски комикси, озаглавени “Бени Реактивния”.

Бени “Реактивния” е основател на УКИДОКАН КАРАТЕ, което е признато за истинско модерно бойно изкуство от японските майстори Окинава. УКИДОКАН се превежда като “начин на живот” – вътрешно упражняване, базирано на това как се справяш с емоциите под напрежение. Чрез “проверена теория” той изоставя по-низшите техники и прилага само това, което работи за системата УКИДОКАН. Разположеният в Северен Холуивуд “Jets Gym” – зала, е най-добрата зала за бокс в Калифорния.Бойните изкуства продължават да имат роля в личния живот на “Реактивния”. Жена му Сара преподава кикбокс и духовна осъзнатост в неговата зала. Красивата му дъщеря Моник също е талантлив кикбоксьор, както и професионален модел.



сап4ето!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар