четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Биография на Michael "The Count" Bisping


Michael Bisping е роден в британска военна база в Кипър на 28 февруари, 1979 г., но още като дете се мести и живее в Clitheroe, Lancashire, England. Още от малък се интересува от бойни изкуства. На 8 години започва да тренира традиционно джу-джицу, познато като Yawara Ryu при треньора Paul Lloyd Davies. През 1994, когато е на 15, се явява на състезание в Англия, организирано от треньора му.
На 18 годишна възраст Bisping решава да прекрати тренировките си по MMA за да "преследва истинския живот". Но след по-малко от година не издържа и се записва на кикбокс и карате при Alan Clarking, собственик на Black Knights gym. Bisping се радва на кратка, но успешна кикбоксьорска кариера печелейки титлата North West Area, а по-късно и Pro British титлата за втори път. Скоро след втората му кикбоскьорска титла му се налага отново да изостави тренировките и да започне работа на пълен работен ден. Работил е като пощальон, строител и продавач.



След известно време носталгията по двубоите и тренировките става твърде силна и през 2003-та Bisping отново търси стария си треньор Paul Lloyd Davies, който след като вижда желанието за тренировка у младия англичанин му предлага да му стане мениджър и треньор.

Bisping прави своя професионален дебют в MMA в турнира Pride & Glory 2: Battle of the Ages на 4 април, 2004, в който прави armbar на Steve Mathews. Цялата среща трае 38 секунди. Само един месец след това Bisping бележи първия си нокаут срещу John Weir в UK MMA Challenge 7: Rage & Fury. В третия си мач, Bisping става шампион в категорията си в турнира Cage Rage 7, където побеждава Mark Epstein с технически нокаут. Той защитава титлата си в реванш срещу Epstein в Cage Rage 9, където го нокаутира и запазва титлата си.

През септември 2005-та от Cage Rage отказват да подновят договора му. Като причина се посочва, че той е участвал и в друг турнир - Cage Warriors.
През 2006-та Bisping участва в риалити шоуто The Ultimate Fighter като тренира в отбора на Tito Ortiz. Той побеждава Kristian Rothaermel в квалификациите, следва победа над Ross Pointon и на финала на шоуто побеждава Josh Haynes. Пет месеца по-късно се организира мач между него и Eric Schafer, който обаче е отложен заради контузия на Bisping. След като се възстановява срещата се играе в UFC 66. Там Bisping побеждава Schafer с TKO още в първия рунд.

Bisping става и специален гост-рефер в Cage Warriors турнира на 5-ти март, 2005 г.
Следва победа срещу Matt Hamill в London, England. Следващия мач е срещу Rashad Evans, който той губи със съдийско решение.

След тази загуба Bisping решава да мине в по-ниска категория и на 19-ти април, 2008, той прави дебюта си там, като побеждава Charles McCarhty с TKO.

Може да видите статистиката на Michael "The Count" Bisping тук:

http://www.mma-bulgaria.com/fighters/view/7v8/Michael-Bisping/The-Count

Няма коментари:

Публикуване на коментар